Soms heb ik van die dagen dat er niets zinnigs uitkomt. Dat kan gebeuren. In dat geval ga ik altijd het internet op om inspiratie te zoeken. Sites als Pinterest en Behance zijn een prachtig voorbeeld. Maar ook Social Media kan helpen, in dit geval; Instagram. In deze blog laat ik 10 Instagram accounts zien die (mij) inspireren.

Als designer ben ik niet alleen gek op alles wat met logo’s, magazines, folders en nog veel meer te maken heeft, maar mijn designers-hartje gaat ook sneller kloppen van typografie; letters. Daar krijg ik geen genoeg van en volg ik op Instagram een heleboel accounts van designers en verzamelaars van typografie. Ik zet hier mijn top 10 op een rijtje:

 1. Oatsdiy; Ik volg Oatsdiy nog niet heel lang maar ik vind deze persoon een geweldig creatief brein hebben. Ze maakt prachtige projecten en betrekt haar publiek er heel goed bij door namen en citaten te vragen waarmee zij kan oefenen. Ze is enorm goed.Screen Shot 2015-10-21 at 15.24.06
 2. Calligrafikas; wordt gerund door Drew Europeo. Zij is naast kalligrafeerster ook designer en fotograaf. Dat zie je ook terug in haar foto’s op haar Instagram: ze zien er goed uit, goed belicht en kleuren die eruit springen. Haar letters zijn prachtig en haar eigen stijl vind ik erg aantrekkelijk. Van sierlijk tot blokletters, ze maakt prachtige creaties.Screen Shot 2015-10-21 at 15.24.48
 3. Goodtype; Goodtype is niet één designer. Het is een pagina dat een verzameling laat zien van kunstenaars/designers die lettertypes ontwerpen. Deze pagina is erg interessant omdat je veel verschillende soorten stijlen en designers bij elkaar ziet, goed voor de inspiratie.
 4. The Daily Type; Deze pagina is ook een grote collectie van verschillende designers. The Daily type plaatst het meest van deze accounts op hun Instagram. Er is daardoor elk deel van de dag wel iets nieuws te zien. Zij zoeken en presenteren de beste ontwerpers en hebben daarom een prachtige verzameling aan inspirerende afbeeldingen.
  Screen Shot 2015-10-21 at 15.28.53
 5. Amazink Mad; Is van Eduardo Duarte, een freelance grafisch designer van Mexico. Hij heeft niet één bepaalde stijl maar doet echt van alles en nog wat. Zijn werk is niet altijd perfect maar dat laat zien dat hij oefent en oefening baart kunst, Niet alleen zijn werk is inspirerend maar ook als persoon is hij interessant.
  Screen Shot 2015-10-21 at 15.29.25
 6. Typography Inspired;  Nog een account met een collectie van meerdere lettertype ontwerpers. Wat kan ik zeggen, dit is echt een prachtig account. De projecten die ze plaatsen zijn van zeer hoge kwaliteit. Dit is zeker een account die je moet volgen als je geïnteresseerd bent in dit soort design.
  Screen Shot 2015-10-21 at 15.29.53
 7. Typography Journal; En nog een collectie pagina met ook hier projecten van hoge kwaliteit. Prachtig om naar te kijken en soms blijf ik wel door hun posts scrollen. Dit is een pagina die weinig uitleg nodig heeft en gewoon door iedereen gezien moet worden.
  Screen Shot 2015-10-21 at 15.30.25
 8. Typographie; Verrassing! Nog een collectie-account met veel inspiratie en werk van zeer goede designers. Ik ben gek op dit soort accounts vanwege de diversiteit die deze pagina biedt. Iedere designer heeft zijn eigen stijl wat geweldig is om te zien.
  Screen Shot 2015-10-21 at 15.31.03
 9. Typespire; Deze pagina voorziet je ook genoeg van inspiratie. Het is een leuke pagina om doorheen te scrollen als je vast zit met je werk. Het is goed om even andermans werk te zien en te zien hoe zij dit doen. Soms neemt dat die blokkade weg.
 10. Typografi; Een galerie van “toegepaste typografie”. Hoewel dit een pagina met typografie, kun je een aantal verschillende dingen zien op deze pagina. Ze posten de letters ook in context. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe een lettertype op een fles of ander soort verpakking eruit komt te zien. Deze pagina is perfect om ideeën op te doen voor bijvoorbeeld verpakkingen.
  Screen Shot 2015-10-21 at 15.31.51