De Blog

Wil je liever lezen in plaats van luisteren?
Check dan de blogs.
Je vindt hier allerlei artikelen over alles wat met websites te maken heeft. 

5 goede redenen om nu je e-maillijst op te bouwen

e-maillijst opbouwen vijf goede redenen Cprecision Designblog

“E-mailmarketing is dood”. Nee, zeker niet! Sterker nog, het is nog altijd de meest effectieve manier om klanten te krijgen. En tuurlijk, als ik voor iedere nieuwsbrief die ik kreeg een euro ontving, was ik nu steenrijk geworden. Maar soms ontvang ik een e-mail waar ik mij oprecht voor heb ingeschreven, die waardevol is of waar ik iets van ontving wat ik heel erg interessant vond. En of het nu gaat om een interessant blogartikel een weggever of een goede tip voor mijn bedrijf, deze persoon (of personen) heeft zijn/haar uiterste best gedaan om er voor te zorgen dat het geen spam is.  Op die manier  wordt e-mailmarketing heel interessant en vooral effectief. Ik gebruik het in mijn eigen strategie ook en daarom wil ik je vijf goede redenen geven om je e-maillijst nu op te gaan bouwen.

1. Het is van de weinige marketingplatformen die jij beheerd

Hoewel Facebook en Instragram geweldige platformen zijn om je content en aanbod te promoten en te connecten met potentiële klanten, de platformen zijn niet van jou. Maar nog belangrijker, mocht Facebook bedenken er mee te stoppen (om wat voor reden dan ook) dan is alles wat je hebt opgebouwd in een klap weg.

We zijn overgeleverd aan de algoritmes van deze platformen en kunnen hier geen invloed op uitoefenen. Wij kunnen niet bepalen hoeveel van onze volgers onze berichten zien. En met het nieuwe algoritme (2018) is het percentage wat onze berichten ziet nog lager geworden.

Social media is geweldig, maar ik gebruik dit alleen als een verlengstuk van mijn marketingstrategie naast de platformen waar ik wel volledige de controle over heb, mijn website en e-maillijst. Wanneer je een e-mail stuurt naar iedereen in je e-maillijst, krijgt iedereen uit die lijst jouw bericht meteen in hun inbox. En mocht er om een over andere reden iets gebeuren met een social media platform, dan heb je nog steeds je e-maillijst waar je updates of interessante en waardevolle content naar kunt sturen.

2. Jouw e-maillijst is jouw community

Zoals ik al eerder zei, mijn inbox zit soms vol met rotzooi wat ik nooit lees, dus ik geef niet zomaar mijn e-mailadres aan de eerste de beste. Ik ben in de loop van de tijd zeer kritisch geworden wanneer ik het waard vind om mijn e-mailadres achter te laten.

Dat betekent dus dat als iemand bij zich bij jou inschrijft voor je e-maillijst, zijn ze al geïnteresseerd. Ze hebben de voor en nadelen overwogen en besloten dat jij hun e-mailadres waard bent. Je hebt hun interesse gewekt en ze zijn benieuwd naar wat jij ze te bieden hebt.

Je bouwt als het ware je eigen community op. Met deze e-maillijst en het sturen van mails, bouw je een steeds sterkere relatie met hen op. En wanneer jij besluit om een aanbod te doen zullen degene die zijn “blijven hangen” sneller een aankoop bij je doen of delen zij jouw content met hun vrienden. En dat kan heel waardevol zijn.

3. E-mails zijn direct, geautomatiseerd en aanpasbaar

Uiteraard is e-mailmarketing geen klus voor Gmail of Hotmail. Daarom zijn er platformen zoals Mailchimp, Active Campaign of Mailerlite (deze laatste gebruik ik). Zij hebben allemaal de mogelijkheid om e-mails te personaliseren en te automatiseren. En dat laatste is echt een geweldige optie omdat we hierdoor een reeks aan e-mails kunnen klaarzetten die vanzelf de deur uit gaan zodra iemand op je e-maillijst inschrijft. Je kunt kiezen over hoeveel tijd je deze reeks wilt verspreiden, maanden of dagen. Onze abonnees krijgen dan veel waardevolle content en we blijven geregeld in contact met ze, zonder dat je continu op verzenden hoeft te drukken.

Dit is slechts een begin als het gaat om e-mailautomatisering. Deze slimme e-mailmarketingplatforms kunnen een hele reeks evenementen automatiseren op basis van de interesses en acties van elke abonnee, zodat je een complete ervaring kunt bieden.

Als je eenmalig een e-mail wilt sturen, kun je dit van tevoren maken en plannen, of het meteen in de inbox van mensen laten aankomen.

4. E-mailmarketing is net zo “duur” als een zak snoep (zels goedkoper)

Het hangt er vanaf welk platform je kiest en hoe groot je e-maillijst is maar e-mailmarketing kan gratis zijn en anders vrij goedkoop. Bijvoorbeeld bij Mailerlite, is je e-maillijst tot 1000 inschrijvingen gratis, daarna is het vanaf €10,- per maand. Om je een idee te geven, als jouw emailmarketingsysteem een maandbedrag van €30,- vraagt en je stuurt naar 1000 inschrijvers een mail, dan kost je bericht maar €0,03. Dat is écht goedkoop als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een Facebookadvertentie. En als iemand bij jou een dienst of product koopt, dan heb je die kosten er dubbel en dwars uit!

5. Je kunt door je e-maillijst in contact blijven met je websitebezoekers

Veel ondernemers besteden tijd en geld aan het bouwen en genereren van verkeer naar hun website via advertenties, SEO en sociale media. Maar bedenk wat er gebeurt wanneer iemand jouw website of blog bezoekt. Ze kunnen over je lezen, blogs lezen en vervolgens vertrekken. Een heel klein percentage staat klaar om contact met je op te nemen of bij je te kopen, als je geluk hebt. Daarom is het belangrijk dat je iets op je website hebt staan dat waardevol genoeg is om hun e-mailadres achter te laten.

Door iemand te vragen zich in te schrijven op je e-maillijst, ben je in de positie om een relatie te gaan bouwen met die persoon die ergens geïnteresseerd is in jouw diensten/producten maar nog niet klaar is om over te gaan tot aankoop.

Dit zijn ze dan, de vijf redenen waarom je nu aan de slag moet met het opbouwen van je e-maillijst. Ik was ook eerst sceptisch hierover maar door de B-school van Marie Forleo, ben ik overtuigd geraakt door de kracht van e-mail. Let er wel op dat je écht waardevolle informatie deelt in je e-mails.

Ga jij aan de slag met je e-mailmarketing? Laat het mij weten door een berichtje achter te laten!

Meer tips?

Wil je meer tips ontvangen over websites en personal branding? Volg mij dan op Facebook en schrijf je ook in voor mijn nieuwe maandelijkse nieuwsbrief PreCision to Inspire.

[mailerlite_form form_id=9]


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *