A Piece of Website de Podcast

Aflevering 51:

Tools, tools en nog eens tools

 

Het is geen geheim dat investeren in de juiste software voor je onderneming cruciaal is voor je productiviteit en flow in je bedrijf.  Met een behoorlijk aanbod aan software tegenwoordig, wordt het steeds lastiger kiezen. Ik gebruik dagelijks een aantal vaste tools en ik wil deze graag met je delen in de hoop hier de tool tussenzit die jij zocht.

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

Mailerlite
Mailerlite is een geweldig vriendelijke e-mailmarketingsysteem (lees hier mijn blog over de meest populaire e-mailmarketingsystemen). In de afgelopen jaren heb ik al behoorlijk wat ems systemen uitgeprobeerd maar ik ben nergens zo enthousiast over als Mailerlite. Niet alleen zij zijn de enige die tot 1000 (!) inschrijvingen een gratis plan hebben, ze zijn ook het meest gebruiksvriendelijk in mijn ogen. Ik werk nu meer dan een jaar met Mailerlite en ik wil niet meer iets anders.
Ik gebruik deze tool voor al mijn e-mailfunnels en mijn maandelijkse nieuwsbrief.

Adobe CC
Ik ben in mijn werk afhankelijk van de adobe programma’s. Ik heb daarom ook het Adobe CC (Creative Cloud) pakket waarin alle programma’s zitten die ik nodig heb. Ik gebruik het meest Adobe Illustrator, Adobe Photoshop en Adobe Indesign. Deze tools geven mij de vrijheid voor mijn creativiteit en geven ook de kwaliteit die ik wil geven aan mijn klanten.

Dit zijn wel programma’s waar je veel mee moet werken en je niet zomaar even leert. Maar mocht je interesse hebben in een professioneler programma, dan is dit zeker een aanrader. Adobe geeft een 30 dagen proefperiode op alle programma’s.

Hiermee ontwerp ik mijn covers voor mijn podcast, mock-ups (afbeeldingen met een computer scherm en een screenshot van mijn werk bijvoorbeeld)

Toggl
Met deze tool hou ik al mijn uren bij. Het heeft een basis die gratis is, maar wil je net even meer dan kun je uit 2 verschillende betaalde pakketten kiezen. Ik heb de betaalde versie waarmee ik kan aangeven wel budget er per project is of hoeveel mijn uurtarief is. Ik kan ook aangeven hoeveel uur ik met een project schat bezig te zijn en daar een reminder op zetten die aangeeft dat ik bijna aan het eind zit van deze uren.

Aan het eind van de maand of van een project kan ik een rapport opvragen met de gemaakte uren. Het is echt een mooi stukje software om je uren bij te houden.

Trello
Ik gebruik trello om planningen te maken. Voor zowel mijn projecten voor mijn klanten, als voor mijn contentplanning voor social media en mijn podcast.

Check hier mijn blog over Trello

Check hier mijn Podcast over Trello

You can book me/Calendly
You can book me en Calendly zijn online tools waarmee men heel gemakkelijk afspraken bij je kunt boeken zonder het heen er weer te sturen van data en tijden. Je kunt mensen zelf een tijd en datum laten kiezen op de dagen dat jij beschikbaar bent.

Het fijne van deze tool is, is dat je hem kunt connecten met je kalender en alle afspraken worden daar meteen ingezet. Heb je al een afspraak staan op een tijdstip, dan haalt deze tool hem automatisch uit de planning en kun je nooit een dubbele afspraak inplannen.

Ook deze tool is gratis maar is up te graden naar een betaalde versie met meer mogelijkheiden.

Moneybird
Facturen en offertes maak ik allang niet meer met de hand, in excel of word. Ik gebruik daar een super fijn programma voor: Moneybird. Moneybird is zoveel meer dan alleen facturen en offertes sturen. Het is mijn hele boekhouding en geeft een mooi overzicht van de btw die ik elk kwartaal moet afdragen.

Dit neemt mij zoveel werk uit handen, dat deze niet aan het rijtje mag ontbreken. Dit is een aanrader voor iedere ondernemer. Je kunt dit heel makkelijk ook overdragen aan je boekhouder.

Moneybird heeft een zeer klein gratis pakket maar ik raad je aan hier de betaalde versie van te nemen omdat je gewoon meer kunt doen met het programma.

Screencast-o-matic
Een zeer goedkope en goed oplossing voor video’s. Met name als je video’s moet opnemen van je eigen scherm op je laptop. Voor 16 euro per jaar heb je toegang tot een app waarmee je onbeperkt kunt filmen.

Er is een gratis versie. Maar daar heb je tot max 15 min filmtijd en zit het logo van Screencast in je video.

Audacity
Dit is sowieso een gratis tool. Zowel voor Apple gebruikers als voor Windows. Het is een audio opname- en bewerktool. Idaal als je een podcast wilt opnemen of als je visualisatie en meditaties moet opnemen voor je online programma bijvoorbeeld.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: