A Piece of Website de Podcast

Aflevering 5:

Hoe helpt een seizoen mij een kleurenpalet te bepalen?

Zonder dat we er bij stilstaan, beoordelen we een boek eerst op het uiterlijk, of je nu wilt of niet. Het is een onbewust proces. Het is een eerste indruk dat je van iets krijgt. Een kleur, of een bepaald lettertype, kan jou net triggeren om het boek (of iets anders) doen besluiten het wel of niet op te pakken en het beter te bekijken. Dit roept bepaalde een emotie bij je op, want dat is wat kleur en lettertypes kunnen doen. In deze podcast ga ik je van alles vertellen over kleur, lettertypes, seizoenen en emoties.

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

kleur en lettertypes zijn een big deal in “designerland”. Het is een zeer belangrijk onderdeel van jouw visuele identiteit. Waarom? Omdat kleur en lettertypes op zichzelf al een emotie kunnen oproepen, laat staan als je dat combineert *blows my mind*.

Maar kleuren en lettertypes kies je niet zomaar. Je kiest ze niet omdat het toevallig je favoriete kleur is. Nope! Je kiest ze op basis van je merkwaarden, op dat wat jij wilt uitstralen naar de buitenwereld, op de basis van de emotionele connectie die je je potentiele klanten wilt laten hebben als ze in aanraking komen met je bedrijf.

Want ook zonder logo, moet jouw bedrijf nog steeds herkent worden. Heb je daar wel eens over nagedacht?

Iedere kleur heeft zijn eigen psychologie, roept zijn eigen emotie op. Ook lettertypes geven een bepaalde emotie/gevoel. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je écht iets kiest dat bij je uitstraling past.

Ik neem daar altijd een voorbeeld in van een kinderdagverblijf. Veelal zijn de merkwaarden (dus hetgeen wat ze naar buiten willen uitstralen) leerzaam, vertrouwd en veilig. Misschien zelfs speels.

Misschien krijg je er nu al een beetje beeld bij. Het zijn dus frisse kleuren, groen, geel, paar of misschien een zachte blauw. Dit zijn kleuren die goed bij deze merkwaarden passen. En ja, je moet daar echt onderzoek naar doen. Ik doe dit bijna op dagelijkse basis, daarom ken ik de meeste kleuren uit mijn hoofd.

Maar je hoeft geen expert te zijn om te weten dat als je een kinderdagverblijf ziet en je ziet daar donkere kleuren, rood, of zelfs bruin, dat je gevoel zegt “er klopt iets niet”. Het matcht niet met je gevoel, je wilt dat je kind het naar zijn/haar zin heeft en dat ze daar veilig is. Donkere kleuren, aardetinten en roodtinten zullen die emotie niet zo snel oproepen maar juist het tegenovergestelde.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: