A Piece of Website de Podcast

Aflevering 28:

Hoe mijn website mij mijn droomstage bezorgde

 

Zodra ik ging studeren had ik al besloten, ik zal én moet stage lopen in Londen. Uiteindelijk heb ik op het HBO het voor elkaar gekregen. En mijn website heeft mij daar ontzettend bij geholpen. Daar vertel ik alles over in deze podcast.

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

Vandaag deel ik een verhaal met je, waar ik zelf nog elke keer kippenvel van krijg als ik er aan denk.

Het is een succesverhaal van mij, als ik dat zo mag zeggen, waar ik echt wel trots op ben en ik hoop je daarmee te inspireren.

Tijdens het mbo had ik al een idee om in het buitenland te willen stage lopen. Ik wilde nog meer ervaring op doen, die ik tijdens deze opleiding gewoonweg niet kreeg. Ik wilde meer. Ik was en ben nog steeds ontzettend leergierig en ambitieus.

Helaas had mijn mbo 0 ervaring met stages in het buitenland en heb ik 2 leuke stages gelopen bij bedrijven in Nederland. Waar ik ook echt wel veel geleerd heb.

Het mbo verder was niet echt de leukste school. Dus ik was blij dat ik daar afgestudeerd was en dat ik verder kon. Ik wilde eerst helemaal niet terug naar school. Ik was een beetje klaar mee, al die keurslijven. Ik wilde ervaring op doen. Leren, doen.

Ik heb een half jaar lang een baan proberen te zoeken maar helaas was er gewoonweg niets voor iemand met een mbo opleiding. Hbo was een vereiste bij webdesign en marketing bedrijven.

Dankzij mijn vader, die mij echt gemotiveerd heeft om toch door te studeren, ben ik op het hbo in den haag beland bij de studie communicatie en multimedia design. Dit was een perfect vervolg op mijn mbo studie interactief vormgeven. Maar dan een slag dieper.

En ik moet zeggen, vandaag de dag kijk ik nog steeds met ontzettend veel plezier terug op deze tijd op het hbo.

In het derde jaar mochten we dus stage lopen. En dit keer had ik echt mijn zinnen gezet om in het buitenland te gaan doen en wel in Londen om precies te zijn.

Ik heb altijd al een zwak hart voor londen gehad, ben er vaak geweest en vind het een prachtige stad. Plus ik hou van de engelse taal. Prachtig!

Dus, ik heb echt alles op alles gezet om leraren mee te laten helpen. Ik had eerst connecties gelegd met een universiteit in Lincoln. Er kwam daar een docent vandaan die bij ons een gastles kwam geven.

Gelukkig, heeft een hbo opleiding vaak veel ervaring met buitenlandse stages en op mijn opleiding was het niet anders. Er bleek uiteindelijk een lijst te zijn van bedrijven waar eerder studenten heen zijn gegaan, waarvan 1, ja echt maar 1, in londen.

Dit was het begin een iets heel moois. Ik heb direct contact gelegd met het bedrijf. Mindcorp heette het bedrijf. Een klein bedrijf, je kunt het zien als een mkb. 1 baas met 3 of 4 personeelsleden. Mindcorp was een digital design agency die zijn niche in de media productie had. Daar kom ik zo op terug 😊

Ik heb ze meteen gebeld. Mega zenuwachtig, want mijn engels was een beetje weggezakt, heb ik gevraagd of zij een stagiair zochten. En lord beholds, er was plek. Ik mocht mijn cv opsturen samen met mijn portfolio, in dit geval dus mijn website.

Het duurde even voor ik weer contact kreeg omdat het bedrijf in een mega project zat op dat moment. Maar Andrew, de baas en eigenaar van het bedrijf, was zo onder de indruk van mijn portfolio. Dat hij mij meteen wilde hebben. En na een hoop regelen wat betreft financieën en huisvesting, vloog ik op 23 augustus 2014 naar Londen. Om daar mijn droomstage te doen.

Ik had werkelijk waar de tijd van mijn leven. Dit is iets wat niemand mij meer afpakt. En het was geen gewone stage. Ik werkte voor de grootste media productie bedrijven in engeland. Ik nam veel initiatief en liet Andrew zien wat ik allemaal al kon. Na de eerst week nam hij mij volledig op in het bedrijf. Ik werd meteen gezien als volledig werknemer, niet als stagiair. I was one of them.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: