De Blog

Wil je liever lezen in plaats van luisteren?
Check dan de blogs.
Je vindt hier allerlei artikelen over alles wat met websites te maken heeft. 

Mijn favoriete boeken, blogs en podcasts

boeken, blogs, podcasts Cprecision Designblog Cheryl Porcelijn

Er is tegenwoordig ontzettend veel informatie te vinden op het internet en in boeken. Over ondernemen, over marketing, over websites en zelfs grafisch design. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een boek, blog of podcast over gemaakt. Om je een beetje op weg te helpen in de zee van informatie deel ik hieronder mijn favoriete boeken, blogs en podcasts waarvan ik denk dat jij als ondernemer er iets aan hebt. Ready? Here we go!

Boeken

Ik mijn eigen “bibliotheek”. Ik ben een boekenwurm en kan met recht zeggen verslaafd. Ik vind het gevoel van een boek in mijn handen en de geur van papier heerlijk (ok, dit klinkt echt als een verslaving, haha!). Niet alleen lees ik boeken voor de fun, ik ben ook gek op boeken waar ik veel van kan leren en die deel ik hieronder.

 • De serie in 60 minuten van Frankwatching (NL);  Dit is een zeer leuke serie voor ondernemers die wel willen lezen maar weinig tijd kunnen vrijmaken. Deze boekjes zijn zo klein, dat ze ongeveer in een uur gelezen kunnen worden, uiteraard afhankelijk van je leessnelheid, maar het is de krach van deze boekjes om kort en krachtig te zijn. Uiteraard staat er geen uitgebreide informatie in maar toch zijn deze boekjes zeer waardevol.
 • She Means Business – Carrie Green (ENG); Het beste boek wat ik tot nu toe gelezen heb. De Engelse Carrie Green laat zien dat als zij het kan, jij ook een succesvolle onderneming neer kunt zetten en dat succesvol zijn niet alleen om geld draait. Het is een boek vol met tips en actiepunten die je dezelfde dag nog kunt uitvoeren. Ik vind dit echt een fantastisch boek. Je krijgt er ook nog eens een online bonus bij, speciaal voor de lezers van dit boek.
 • Hooked – Nir Eyal; Leren hoe je mensen verslaafd maakt aan je product of dienst? Dan is het boek van Nir Eyal een echte aanrader.

Blogs

Ondanks dat ik zelf blogs schrijf, merk ik dat ik het lastig vind om blogs te lezen en ik denk dat het ligt aan het feit dat ik het lastig vindt om van een scherm te lezen. Maar, er zitten een paar blogs tussen waar ik zeer graag tijd voor maak en mij er volledig op kan concentreren omdat ze zo waardevol zijn. En dat is waar het om gaat.

 • Frankwatching (NL); Bij Frankwatching is een blog gevuld met interessante artikelen over alles wat te maken heeft met marketing, ondernemen en het internet. Ik haal er veel inspiratie uit en het is een blog waar ik graag naar terugkom.
 • InvisionApp (ENG); Een Engelstalige blog speciaal voor web- en grafisch designers. Een erg interessante blog als je meer wilt weten over design, het werken met designers in een team etc.
 • Elegantthemes (ENG); Elegantthemes is de blog van de DIVI-builder (een wordpress builder). Zij geven onder andere tips en tricks hoe je deze builder het beste kunt gebruiken maar ook andere tips zoals het beveiligen van je website en nog veel meer voor je website.

Podcasts

Ik ben de laatste tijd erg van de podcasts. Het is fijn om in de ochtend een half uurtje een podcast aan te zetten en heel veel informatie binnen te krijgen. Gewoon even mijn oordopjes in en even in een andere wereld informatie “slurpen”. Het is een efficiënte manier van informatie naar binnen werken. En het meest fijn is, je kunt ze gewoon via Itunes of Spotify luisteren en gaan niet weg. Veel van mijn favoriete podcasts zijn Amerikaans/Engels.

 • Amy Porterfield – Marketing made easy (ENG); Amy Porterfield is een Guru op het gebied van Marketing. Haar podcast is vermakelijk en ze breekt de moeilijke marketing op in stukken en maakt het zeer eenvoudig. Een echte aanrader.
 • Chris Harder – For the Love of Money (ENG);. Wanneer mensen veel geld verdienen kunnen ze ook veel goede dingen er mee doen. Chris Harder neemt je mee in de wereld van ondernemers die hun bedrijf tot een miljoenensucces hebben gemaakt. Maar wel mensen die met hun geld veel geven. Denk aan goede doelen, stichtingen etc. Het is een podcast waarin hij dé ondernemer achter het miljoenenbedrijf interviewt en ze laat vertellen hoe zij zo succesvol zijn geworden. Het beluisteren waard.
 • Lou Niestadt – The Wild & Free Society (NL); Een Nederlandse Podcast van Illustrator en auteur Lou Niestadt. Ik heb bij Lou de bonus van B-school gevolgd en heb haar in real life ontmoet. Ze is een super inspirerende vrouw en is sinds een paar maanden haar eigen podcast gestart. Deze podcast mag echt niet ontbreken aan mijn lijst.
 • Sara Dietschy – The Creative Exchange (ENG); “Rimes with peachy”. Daarmee opent Sara haar podcasts zodat mensen zonder problemen haar achternaam kunnen uitspreken. Het is een podcast voor mensen met een creatief beroep. Ze interviewt ondernemers uit de creatieve wereld en vraagt ze hem hemd van hun lijf.
 • Julie Solomon – The Influencer Podcast (ENG); Dit is een iets andere soort podcast. Julie Solomon is een expert op het gebied van werken met Influencers en ook zij interviewt grote namen uit deze wereld. Ze legt je uit hoe je met influencers kunt werken en wat daar zo fantastisch aan is.

Meer tips?

Wil je meer tips ontvangen over websites en personal branding? Volg mij dan op Facebook en schrijf je ook in voor mijn nieuwe maandelijkse nieuwsbrief PreCision to Inspire.

[mailerlite_form form_id=8]

 


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *