A Piece of Website de Podcast

Aflevering 27:

Mijn learnings uit de cursus Worthit van Charlotte van ’t wout

 

Achter de schermen ben ik áltijd bezig om meer te leren. Ik lees veel en heb al behoorlijk wat geïnvesteerd in coachingprogramma’s. Dit keer ben ik wat kleinere cursussen aan het volgen. Klein maar niet minder impact. Dit keer deed ik voor het eerst mee met de cursus Worth It van Charlotte van ’t Wout. Hierin leerde ik verschillende dingen over prijzen bepalen en geld verdienen. Want geld vragen voor je product of dienst blijft lastig. In deze podcast deel ik mijn learnings met jou.

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

Ik heb een aantal dingen geleerd en ook meteen in actie gezet:

Het eerste wat mij is bijgebleven van de cursus, waar ik echt wat aan heb gehad is om kritisch te kijken naar je prijzen. Wat vraag je waarvoor, waar baseer je dat op? Charlotte had een lijst van 8 punten waarbij je jezelf een score kon geven voor dat punt en als een bepaald punt steeds een hogere score kreeg, dan kon je weer kritisch kijken naar je prijzen om die te verhogen.

Dus zodra jij weer extra skills hebt opgedaan, de service die je levert, of meer waarde kan geven, dan kun je kijken of je je prijzen kunt verhogen.

Wat ik daarnaast ook wel echt geleerd heb, is het bepalen van pakketten. Pakketten werken enorm goed voor je bedrijf. Vaak vele malen beter als alleen maar uurtje factuurtje. Op deze manier weet zowel jij als de klant wat je kunt verwachten, wat er in het pakket zit voor die prijs maar je kunt hiermee ook gemakkelijker je grenzen bewaken. Dus stel dat een klant zegt; ja maar ik wil ook graag x en y erbij, dan kun jij zeggen “geen probleem, dat kost je naast het pakket zoveel extra”. Je kunt dus veel gemakkelijker onderhandelen, als je dat zou willen. En je kunt gemakkelijker zeggen tot hier en alles extra gaat je ook meer kosten. En dat is ok.

Door deze cursus heb ik dat eindelijk gedaan en mijn pakketten staan nu op mijn website. Dus geen “moeilijk gedoe meer voor mij en voor mijn potentiële klanten. Dit is het 😊. En tuurlijk blijf ik flexibel. Pakketten gebruiken betekent niet dat ineens vet binnen de lijntjes moet gaan kleuren en owee als je misschien iets extra’s doet. Nee, zo ben ik niet en dat past ook niet bij mij. Soms komt er net even een extra iets bij kijken, prima.

Er zijn dus aantal pilaren om een prijs op te zetten:

 1. wat wil jij verdienen om je ideale leven te kunnen leiden
 2. wat kan jouw doelgroep betalen en hoe lig jij in de markt
 3. Voelt het goed.
 4. Hoe score jij op welke skills/bereik/bekendheid etc.

En dit is uiteraard even in een notendop, want ik heb nog veel meer geleerd en het is echt een fijn en kort programma geweest.

En wat mij het meest opvalt, is dat geld vragen of over geld of je omzet praten nog steeds een triggerend onderwerp is voor sommigen. Want jeetje, je vertel toch niet wat je verdient? Of ja, maar mensen gaan nooit dat geld voor mij betalen

  GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

  Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

  In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

  Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

  Volg mij op: