A Piece of Website de Podcast

Aflevering 37 – SPECIAL:

ondernemen met een chronische beperking – mijn reis als 10 jaar ondernemer

 

Ik heb een chronische beperking en ben natuurlijk ondernemer.
Hoe ga ik daar mee om?
Wat doe ik om er voor te zorgen dat ik nog steeds mijn werk, en dus passie, kan uitvoeren zonder dat het ten koste gaat van mij én van de kwaliteit die ik lever aan mijn klanten? Dat vertel ik je in deze podcast.

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

Ok, laat ik beginnen bij het begin. Wat heb ik nou precies? Het kan zijn dat je mij op Instagram volgt, zo niet, dan nodig ik je bij deze natuurlijk van harte uit haha. Maar mocht je mij al wel volgen, dan zul je waarschijnlijk een aantal foto’s voorbij hebben zien komen met zilveren “dingen” op mijn handen en pols. Dit zijn braces of ook wel silversplints, zij houden met gewrichten op zijn plek.

Ik heb het Ehlers Danlos syndroom – de hypermobiliteitsversie. Er zijn namelijk meerdere vormen van deze ziekte waarvan ook een aantal levensgevaarlijk zijn. Bij mijn vorm is het bindweefsel zwakker. De gewrichten zijn heel beweeglijk en schieten snel uit de kom. Mijn gewrichten zijn altijd pijnlijk en daardoor ben ik snel moe. Ook heb ik door deze ziekte snel ontstekingen zoals peesontstekingen, spierontstekingen en slijmbeursontstekingen. Bij de ene persoon is het erger als de ander. Ik ken ontzettend veel lotgenoten waarbij de hele handen in braces zitten en sommigen hebben zelfs nekbraces of zitten in een rolstoel.

Ik heb het geërfd van mijn moeder. Zij zit helaas in een rolstoel en ligt bijna 24 uur per dag op bed. Zij heeft 30 jaar lang geprobeerd erachter te komen wat er aan de hand was en in 2006 of 2007 werd ze eindelijk gediagnostiseerd. Ik in 2008, zodra ze het wist moesten mijn broertje en ik de molen in voor onderzoek. Ik bleek het wel te hebben, mijn broertje is “verdacht” maar heeft nergens last van gelukkig. De reden waarom de diagnose zo lang duurde, was omdat het een zeldzame aandoening is. En er zijn amper specialisten.

Ehlers Danlos syndroom kennen de meeste mensen als die elastisch huid. Misschien heb je die man op tv wel eens gezien die zijn huid compleet kan stretchen. Dat is ook een vorm en wij denken dat mijn broertje deze vorm heeft maar vrij licht. Deze is geheel onschuldig en je kunt gewoon alles doen wat je wilt 😉

Het fijne natuurlijk van het hebben van een eigen onderneming is dat ik zelf mijn tijden kan indelen. However, ik ben nog steeds stronteigenwijs en heb heel lang geloofd dat ik mij aanstelde en dat ik niet zo moest klagen en door moest gaan met werken. Langzaamaan geef ik het een plek en langzaamaan richt ik mijn bedrijf zo in, dat ik ook daadwerkelijk af en toe rust momenten mag nemen, ook van mijzelf. Dat heeft echt wel even geduurd hoor haha. Het is ook raar om op deze leeftijd als zo veel te moeten hebben laten vallen.

Ik red mijzelf door een aantal hulpmiddelen. Zo heb ik een goede bureaustoel, ik draag dus braces om mijn handen vingers, zodat het niet uit de kom kan, ik heb een hoog-laag tafel zodat ik niet te lang zit. En ik heb een klein tafeltje voor op de bank zodat ik achterover kan zitten op de bank maar wel kan doorwerken.

En ik zie ook bij mij echt een groot verschil met tien jaar geleden. Ik pak ook wat meer pauze. Ik gebruik mijn hoog-laag bureau steeds vaker. Ik heb een hond, dus ik wandel ook veel, ik móet dus verplicht pauze houden, wat ideaal is. En ik deel mijn eigen tijden in. Ik heb echt moeten leren om niet altijd bereikbaar te zijn of om per direct te reageren.

Zo heb ik bijvoorbeeld whatsapp business, waardoor ik mijn privé nummer nu heb gescheiden van mijn zakelijk nummer. Met whatsapp business kan ik een automatisch bericht sturen wanneer ik bereikbaar ben bijvoorbeeld.

En dat heb ik ook met mijn e-mail. Wanneer iemand mij mailtje, krijgen ze een autoreply met wanneer ze van mij iets mogen verwachten. Op deze manier geef ik mijzelf wat meer ruimte. Daarnaast werk ik in blokken van 3 uur. Daar binnen plan ik wat ik moet doen. Dat werkt voor mij ideaal. En tussen de blokken, pauze met de hond.

Omdat door mijn beperking vaak moe ben, begin ik ook niet om 8 uur ’s ochtends. Ik word wakker rond die tijd en gun mijzelf de tijd rustig wakker te worden, aan te kleden, met de hond te lopen en te ontbijten. Om 10 uur begin ik en werk ik in die blokken.

Op deze manier is voor mij het ondernemen in combinatie met een beperking heel goed te doen en ik geniet er zelfs van. Het gaat ook hartstikke goed.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: