A Piece of Website de Podcast

Aflevering 36 – special:

Van het kleinste kamertje naar eigen kantoor- 
Mijn reis als 10 jaar ondernemer

 

In deze 2e aflevering van mijn 10-delige serie deel ik wat de ervaringen naast mijn studie allemaal opleverden. En uiteindelijk zelfs een eigen apartement met een extra slaapkamer waarvan ik uiteraard mijn kantoor heb gemaakt. Daar waar de mooiste dingen nog elke dag tot stand komen. 

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

En ik ben van ver gekomen, want tijdens het maken van deze serie. Moest ik soms echt even diep graven in mijn geheugen, bekeek ik mijn tijdlijnen op mijn persoonlijke social media profielen en linkedIn. En ik moet zeggen, wat een weg is het geweest. In 10 jaar is er zoooo ontzettend veel gebeurd.

Waaronder dus dat ik nu een eigen huis heb al bijna vier jaar met daarin een kantoor. Maar ook daar begon het uiteraard niet mee 😊

Met het maken van deze aflevering had ik wel even lol. Ik ging namelijk samen met mijn moeder zitten om te kijken hoe het allemaal begon. En het begon natuurlijk, zoals je in de eerste aflevering hebt gehoord, tijdens mijn eerste echte mbo studie. Ik woonde weer terug bij mijn moeder. Ik heb een tijdje op mijzelf gewoond, maar ik had het daar niet naar mij zin. Ik woonde daar met 5 anderen en deelde alles behalve mijn slaapkamer en dat was niets voor mij.

Dus ben ik weer terug gaan wonen bij mijn moeder. Ook omdat ik onverwachts weer ging studeren, kom ik zo op terug. Mijn moeder had een super klein hobbykamertje. Ik heb de creativiteit niet van een vreemde. Mijn moeder is ontzettend creatief. Ze maakt prachtige poppen van klei, ze kan prachtige dingen haken, ze maakt armbandjes, dromenvangers. Het is voor haar een uitlaatklep omdat zij niet meer kan werken helaas.

Terug naar die hobbykamer, die natuurlijk bommetje vol stond. Maar gelukkig stond er een bureau en daar zat ik dan. Ik studeerde daar én ik werkte daar. Omdat de studie best wel wat tijd van mij in beslag nam, werkte ik ’s avonds aan de websites en andere opdrachten die ik had. Af en toe kwam mijn moeder even checken of ik nog wel leefde, ahaha! Ik ben altijd al een flinke work-a-holic geweest. En van tijd tot tijd kwam 1 van de katten even op schoot liggen, of erger nog, op mijn toetsenbord. 

In dat kleine kamertje ontwikkelde ik mijn aanbod, werkte ik aan websites en deed ik designwerk naast mijn gewone studie. En af en toe was de eettafel kaapte ik dan ook zo nu en dan ook. In 2012 slaagde ik voor mijn mbo en was ik officieel afgestudeerd interactief vormgever.

In 2016 studeerde ik af aan het HBO en ben ik mij fulltime gaan storten op mijn bedrijf. Eerst nog vanuit mijn ouderlijk huis. Maar door de ervaringen uit Engeland, en leuke side note, ik heb een jaar na mijn stage nog als freelancer mogen werken voor mijn stagebedrijf uit Engeland. En dat heeft echt heel veel gedaan voor mijn bedrijf. Daarnaast heb ik ook nog een half jaar gewerkt als zzp’er/freelancer bij een bedrijf in Amsterdam, maar het werd op een gegeven moment zo druk met mijn eigen klanten dat ik de keuze heb gemaakt om volledig fulltime te ondernemen en de freelance opdrachten te stoppen.

Na een jaar later kwam er een nieuwe kans op mijn pad. Namelijk een eigen woning. Het was zover dat ik financieel onafhankelijk kon zijn en ik dus een appartement in de buurt kon huren. In juni 2017 trok in mijn eigen huisje. 2 slaapkamers! En aangezien ik heel erg vrijgezellig ben, haha, maakte ik van de 2e slaapkamer mijn eigen kantoor. En vandaag de dag komt daar mijn beste werk vandaan.

Van kleine hobbykamer van nog geen 6m2 naar een eigen appartement met een 12m2 extra slaapkamer. Wat nu mijn prachtige kantoor is. Met mijn eigen minibibliotheek, want boekverslaafd is een understatement.

Ik heb er heel erg hard voor gewerkt en nog! De eerste paar maanden waren doodeng. Draai ik wel genoeg omzet om mijn huur te kunnen betalen. Blijf ik wel een dak boven mijn hoofd hebben, wat als er niet genoeg klanten binnenkomen, ik zelf niet goed genoeg ben. Al die twijfels, die eerste maanden waren echt eng. Maar met hard werken, keuzes maken, investeren en voornamelijk ook binnen mijn netwerk blijven vragen heb ik ondertussen echt een mooi klantenbestand opgebouwd. En met resultaat ik draai op dit moment een ontzettend goed jaar en er zit nog zo veel meer aan te komen.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: