A Piece of Website de Podcast

Aflevering 43 – SPECIAL:

Waar wil ik over 1 á 3 jaar staan

mijn reis als 10 jaar ondernemer

 

Ik vind doelen stellen altijd heel moeilijk. Vaak wil ik teveel tegelijk. Maar dit jaar heb ik mij er echt even tijd voor gegeven om doelen voor de komende 1 tot 3 jaar te bepalen. Want nu mijn bedrijf 10 jaar bestaat, waar wil ik heen en wat ik allemaal nog bereiken? Ik deze podcast aflevering vertel ik je alles over mijn doelen. 

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

De afgelopen aflevering zijn vooral een terugblik op geweest. Terugkijken van waar ik kwam. Maar ik denk dat het ook tof is, om mijn doelen of wensen te vertellen.

Nou ben ik heel eerlijk, ik ben geen goede doelen steller. Zeker als je ziet wat er in 2020 allemaal is gebeurd, bewijst maar weer dat je het gewoon nooit weet. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen doelen moet stellen. Juist niet! Alleen ik denk dat het wel goed is om flexibilteit te hebben. Om alsnog naar je doel te komen. Werkt 1 ding niet, probeer het dan op een andere manier. Experimenteer.

Ja, en waar wil ik staan over een jaar, 2 of 3 jaar..? Ik kijk nooit verder dan dat vooruit. Puur omdat ik niet weet wat er allemaal gaat gebeuren én omdat ik ieder jaar weer leer en ontwikkel. De keuzes die ik op dit moment maak, betekent niet dat ik daar over 3 jaar nog zo over denk. En ik vind dat prettig. Dus een 5 of 10 jaren doel? Nee, niet voor mij. Maar als dit voor jou werkt, please laat mij je niet vertellen dat het niet goed is, want dat is het zeker wel. Alleen is het voor mij als persoon niet een manier van hoe ik naar het leven kijk.

Ok, waar wil ik in ieder geval zijn over een 1, 2 a 3 jaar?

Laat ik beginnen met persoonlijke doelen, met dat ik een eigen huis, of meer appartement en het liefst nog een tiny house wil kopen. Mijn eigen plek creëren. En ik ga de volle 100% voor een eigen tiny house. Mijn eigen hutje op de hei creëeren. Oef, dat lijkt mij heerlijk! Ik wil in ieder geval binnen 2 jaar een volledige eigen woning. Langer wil ik dat niet laten duren. Nu woon ik in een huurapartement, maar de huur loopt ieder jaar flink op en dat vind ik echt zonde van mijn geld. Ik wil mijn geld steken in iets waar ik zelf de volledige controle over heb. Waar ik zelf mijn visie in kan leggen. Een echte eigen plek met een omheind tuintje waar mijn hond lekker de hele dag zijn gang kan gaan bij mooi weer. Waar ik binnen no-time in een bos ben en er echt even uit kan zijn. Ja, dat lijkt mij geweldig en dat is iets waarvan ik in alle vezels voel dat ik dat kan waarmaken.

Daarnaast wil ik wat beter voor mijzelf gaan zorgen. Niet dat ik dat niet al doe, want ik eet vrij gezond en ik wandel veel met de hond. Maar ik wil wat meer mijn spinningbike gaan gebruiken, en dat sporten ook echt een onderdeel word van mij wekelijkse planning in dit geval. Wat ik het afgelopen jaar heb gemerkt is dat ik keihard heb gewerkt. En dan ook écht keihard. Lange dagen, vergeten te eten en te drinken, niet op tijd naar bed en nagenoeg niet sporten.

Mijn zakelijke doelen voor mijn bedrijf zijn:

Ik wil in 2021 een omzetdoel bereiken van 1 ton. Dat vraagt wat van mij en daarom ligt dat in lijn met mijn persoonlijke doel om echt goed voor mijzelf te zorgen. Een omzetdoel bepalen is echt belangrijk. Je kunt dit opknippen in kwartaal en maanddoelen zodat je weet wat je nog moet doen als je bijvoorbeeld ziet dat je het niet red door bepaalde omstandigheden. Dat betekent dat je in een volgende maand  er net even iets harder aan moet trekken of een andere strategie moet kiezen.

Als 2e zakelijke doel, wil ik 2 á 3 keer per week podcasten; Ik heb zoveel gave dingen te vertellen dat ik aan 1x in de week podcasten niet genoeg heb. Dus; I’m upping my game. Ik wil op meerdere vlakken impact maken. En de podcast is voor mij een perfect platform om mijn kennis te delen. Ik heb er heel veel plezier in.

Dat brengt mij direct ook op mijn derde en laatste zakelijke doel. Ik word mijn eigen “uitgever”. Meer podcasten maar ook meer bloggen, nieuwsbrieven schrijven en daarbij een community bouwen. Meer delen vanuit mijn passie.

So, there you have it. Mijn doelen voor de komende tijd. En deze podcast hoop ik natuurlijk over 1 of 2 jaar in een de top 100 te krijgen. En misschien wel top 10. Zou dat niet te gek zijn?

Ik merk echt dat ik er ontzettend veel zin in heb, om deze doelen te gaan waarmaken. Ik ben er klaar voor. Klaar voor een volgend niveau in mijn bedrijf.

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: