De Blog

Wil je liever lezen in plaats van luisteren?
Check dan de blogs.
Je vindt hier allerlei artikelen over alles wat met websites te maken heeft. 

5 onmisbare plugins voor je WordPress site

Als je je website in WordPress maakt, gebruik je naast een (basis) thema ook plugins om bepaalde (extra) functies te installeren. Je kunt hierbij denken aan beveiliging of koppelingen met bepaalde apps/websites etc. In deze blog deel ik 5 onmisbare plugins voor je WordPress site. 

5 onmisbare plugins voor je WordPress site

Iedereen heeft een andere lijst aan plugins die ze graag gebruiken. In dit geval geef ik dan ook mijn advies met de ervaring en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.

  1. Contactform 7; voor goedwerkende contactformulieren. Zijn zeer gemakkelijk in te stellen en heeft geen code nodig.
  2. Yoast SEO; Wil je je website optimaliseren voor SEO (search engine optimalisation), zoekmachines, dan is deze plugin onmisbaar in je WordPress website. Met deze plugin kun je op iedere pagina een zoekwoord en een meta-description (stukje tekst onder je website titel) schrijven. Op deze manier kun je meerdere zoekwoorden gebruiken voor je website en kun je per pagina een andere beschrijving aangeven.
    Tevens laat deze plugin ook zien of de leesbaarheid van je blog/pagina goed is en of je SEO goed is. Je kunt ook een aparte titel en beschrijving maken voor Facebook en Twitter.
  3. Akismet Antispam; niets is irritanter dan reacties en mails krijgen van robots, ofwel spam. Akismet is een sterke plugin die je WordPress website beschermt tegen deze spam. Reacties die worden geplaatst door robots, gooit hij automatisch weg en krijg je ook die vervelende mails niet.
  4. WP Super cache; Deze plugin helpt met het sneller laden van je website. Het maakt de bestanden die een website gebruikt kleiner zodat de laadtijd korter wordt.
  5. Really simple SSL; Een SSL certificaat beschermd gegevens die een bezoeker stuurt nadat hij/zij een contactformulier of betaalformulier heeft ingevuld. Een SSL kan en mag niet ontbreken op je WordPress website. Je installeert de certificaat via je hosting. Door middel van deze plugin wordt hij automatisch op je website geplaatst. Zo zijn alle gegevens veilig.

Welke plugins zijn voor jou onmisbaar op je WordPress website?

Dit is mijn lijstje met de 5 onmisbare plugins voor je WordPress website. Deze gebruik ik op elke website die ik maak voor mijn klanten en uiteraard voor mijzelf. Het zijn plugins die ik vertrouw.

Wil je andere plugins gebruiken dan is dat uiteraard prima. Let hierbij dan wel op dat de plugin recent geupdate is en of hij gebruikt kan worden op de nieuwste WordPress versie.

Welke plugin is voor jou onmisbaar?

Wil jij een website die geheel bij je past?

Geen website, geen tijd/geen zin? Maar wel een website nodig. Neem dan contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden. Stuur een mailtje naar cheryl@cprecision.nl of stuur mij een bericht via Facebook

Ik neem alles uit jouw handen zodat jij onbezorgd kan ondernemen. Ik regel jouw website en/of huisstijl en zorg ervoor dat jouw persoonlijkheid en jouw “why” erin terugkomen.


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288459_online_social_media_linked_in1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media1469288451_instagram_online_social_media

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *