De Blog

Wil je liever lezen in plaats van luisteren?
Check dan de blogs.
Je vindt hier allerlei artikelen over alles wat met websites te maken heeft. 

Waar vecht jij voor?

Donderdag 13 en vrijdag 14 juni was het zover. De eerste twee-daagse intensive training bij mijn coach Chanthal Hagedoorn, van het “Next-level” traject. Twee dagen lang gecoacht worden. Om tien uur moesten wij aanwezig zijn op haar kantoor in Deventer. Voor we gingen starten zei Chanthal “laat deze twee dagen maar gewoon helemaal over je heen komen en stel jezelf open”.

Oke, nou ik ben benieuwd. En over mij heen laten komen heb ik zeker. Ik vertel je in deze blog dan ook graag wat ik geleerd heb van die twee dagen. Het was intensief, zwaar, emotioneel maar vooral zeer waardevol.

Donderdag 13 juni was de eerste dag van de twee-daagse intensive bij Chanthal Hagedoorn.

En iedere ondernemer moet er aan geloven om eerst “shit” op te ruimen dat er voor zorgt dat de groei van je bedrijf tegenhoudt.

Het lijkt aan de voorkant allemaal koek en ei, want we willen nu eenmaal de vervelende kant laten zien. Maar ook dat hoort er bij, hoort bij het leven en je blijft tenslotte mens. Er is altijd wel iets dat je (tijdelijk) tegen houdt om nou echt eens te gaan staan en nu écht eens te groeien naar een bedrijf waar jij zo van droomt.

Persoonlijke ontwikkeling, was het thema van de dag. En dat hebben we gedaan door onder andere box coaching. Ik heb jaren Karate gedaan, op vrij hoog niveau, dus ik was zeer blij verrast. Evetiene (als ik het goed schrijf), van boxcoaching.nl was onze instructrice.

We begonnen rustig aan met wat oefeningen in tweetallen. Maar al gauw gingen we over tot de orde van de dag. Mehn, we waren aan de beurt en ik ook. Die innerlijke criticus weer gedag zeggen, tranen over de wangen, want jeetje wat is die vervelend.

Eerlijk is eerlijk, ik heb mijzelf weer in een situatie gekregen dat ik teveel projecten heb aangenomen, hoe leuk ze ook zijn. Ik kan dat niet blijven doen. Ik kan niet mijzelf over de kop werken terwijl ik nog zoveel wil doen. Houd ik dit dan nog zo’n jaar vol? Nee! Het roer moét om.

WAAR VECHT JE VOOR?

Ok, tijd voor actie. Evetiene stond klaar met een stootkussen en ik met mijn handschoenen. Voor ik op het stootkussen mocht stoten, kreeg ik eerst nog een aantal vragen. “Wat houdt je nou tegen? Waar vecht je tegen”?
Er zit bij mij ook nog wat oud zeer, wat mij tegenhoudt om niet verder te gaan. Ik heb toestemming nodig van mijn dierbaren om verder te kunnen…Zonde! Ik heb alleen toestemming nodig van mijzelf. Ik ben mijn bedrijf, ik mag mijn bedrijf inrichten zoals ik dat wil en werken met wie ik dat wil.

“Ok”. Zei Evetiene. “Waar vecht je voor? Wat gun je mensen?”.

Ik vond dat zo’n goede vraag! En ik beantwoorden hem als volgt:

“ik gun het mensen om op hun eigen unieke manier zichtbaar te worden en dat het technische gedeelte van ondernemen niet moeilijk hoeft te zijn. Ik gun ze rust in hun bedrijf, wetend dat ze de kennis altijd binnen handbereik hebben. Dat ze daarmee hun passie kunnen uitvoeren, anderen kunnen helpen en daarmee de wereld een stukje mooier kunnen maken”.

“En wie steunen je daarin?” vroeg Evetiene. “Mijn moeder, vader andere dierbaren, de dames uit het coachtraject”. “Zij vertellen mij dat ze trots zijn op mij, dat ik het goed doe en dat ik écht wel goed genoeg ben”.

KIES JE VOOR 1, 1.5 OF 2 MINUTEN?

De dames die om mij heen stonden moesten mij aanmoedigen. Want het was zover. Ik mocht mijn hele hebben en houden uitlaten op die stootkussen. Met haar als mijn innerlijke criticus en de dames als de personen die mijn steunen.

Ik heb heel lang op redelijk hoog niveau karate gedaan, dus ik dacht “dat doe ik wel even”. Ik koos voor 1.5 minuut…en dat heb ik geweten. Ik begon rustig om mijn energie te sparen. Maar al gauw ging het over in meer kracht. Ondertussen hoorde ik twee fronten, mijn innerlijke criticus die mij vertelde dat ik niet goed was en de dames om mij heen die mij aanmoedigden. Het was zwaar…ik was al buiten adem en ik moest nog een halve minuut. Maar toen hoorde ik ineens mijn innerlijke criticus niet meer. Alleen maar de positieve geluiden die de dames om mij heen maakte om mij aan te moedigen. Nog 10 seconden, you got this. Alles wat je hebt, blijf doorgaan, vecht voor je droom.

5, 4, 3, 2, 1…..mijn hemel. Ik ben in lange tijd niet zo gesloopt geweest. ALLES ging eruit. En weet je wat, it felt good! Ondanks dat ik stond te hijgen als een oud paard, voelde het goed. Het was eruit. Weg met die criticus.

Op de foto zie je ons staan met de box handschoenen. Voor de foto even lachend maar het was zo zwaar, zo intensief.

ERGENS VÓÓR VECHTEN

Ondanks dat het zwaar was, was de les mega waardevol. Ergens voor vechten is zoveel fijner en makkelijker dan ergens tegen vechten? Waarom die toestemming? Als ik blijf wachten op toestemming dan kom ik nooit bij mijn droom.

En ik zet mijn droom hier nu gewoon neer (iets met zaadjes planten). Waar ik van droom, wat mijn doel is, is om van mijn Web & Branding Academy een begrip te maken. Ik gun het namelijk écht iedere ondernemer die rust en het feit dat het technische onderdeel van ondernemen niet lastig hoeft te zijn als je maar de juiste handvatten hebt en niet doelloos gaat zoeken. Ik gun het iedere ondernemer om op hun eigen uniek online zichtbaar te zijn, met hun eigen unieke branding en website. Iets waar ze trots op zijn, dat bij hen past en zij zich met passie en liefde hun beroep kunnen uitoefenen. En daarmee de wereld weer een klein beetje mooier kunnen maken.

En als ik écht groots droom, dan is het mijn droom om met de Academy internationaal te gaan. Dat zou ik echt geweldig vinden.

En weet je? Waarom niet? Ik heb gekozen om er vóór te vechten i.p.v. tegen iets te vechten. Nee, ik ben mijn bedrijf, mijn bedrijf is mij. Ik mag het nu op mijn manier gaan doen. Ik wil dit nog heeeeel lang kunnen doen. En zeker met mijn lichamelijke beperking is het extra belangrijk om het zo in te richten dat ik dit werk nog heeeeeeeel lang kan doen met heeeeeeel veel liefde. En ik mag er zijn.

Zo, dat staat.

En weet je wat grappig is, ik heb weer wat oude foto’s gekregen van mijn vader uit mijn Karate-tijd, maar ook daar leerde we om ergens voor te vechten. Voor een overwinning, niet alleen in punten maar ook voor jezelf. Om tot het uiterste gaan om te vechten voor wat je wilt. Op wedstrijd niveau sporten, vergt veel van je. En ook mijn zwarte-band-examen was iets waar ik heel hard voor heb gevochten om het te halen. Maar het is gelukt en daar ben ik trots op en neem die lessen weer mee in het verdere leven.

waar vecht jij voor?

IIMAF Wedstrijd 2005

MEER JIJ

Mijn andere leerpunt hier uit, is dat ik veel meer van mij mag laten zien. Dat het allemaal op mijn manier mag en het bedrijf ook veel meer mij mag uitstralen. Maar ik mag ook meer aan mijzelf denken. Meer rustmomenten inplannen voor mijzelf zodat ik met volle energie kan blijven doen wat ik doe en mijn dromen kan waarmaken. Ik mag het leven inrichten op mijn manier en heb daar niemand zijn/haar toestemming voor nodig. Ik mag meer doen van waar ik echt blij van word. Met dat gezegd te hebben, gaat er na de zomervakantie heel veel veranderen en ben ik inderdaad druk bezig achter de schermen om mijn droom waar te maken.

Ik deel dit, omdat bij iedere ondernemer er wel iets is wat in de weg staat van je groei. Zelfs als we kijken naar de grote, “succesvolle” bedrijven. Die bedrijven waar we ons zo lekker mee kunnen vergelijken. Aan de voorkant lijkt het allemaal koek en ei maar achter de schermen kan het er zomaar eens anders uit zien. Maar laat het je niet tegenhouden, ga voor die droom!

Waar vecht jij voor? Waar droom jij nou van? En niets is te gek! Deel het met mij, ik ben heel benieuwd hoe jij met jouw droom de wereld nog een stukje mooier kan maken.

 


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *