Wix, Weebly of Jimdo? Dit is waarom je geen gratis website moet gebruiken

nov 26, 2017

Ik hoor het veel om mij heen, een gratis website gemaakt via Wix, Weebly of Jimdo. Vaak om kosten te besparen en omdat veel ondernemers graag alles zelf doen. Een gratis website klinkt veelbelovend, maar wist dat je een gratis website helemaal niet gratis is? In deze blog vertel ik je waarom. 

Wix, Weebly en Jimdo

Dit zijn drie voorbeelden van websites waar je een eigen “gratis” website kunt maken. Toen ik nog op het hbo zat gebruikte veel van mijn klasgenoten Wix of Weebly voor hun portfolio. Zo hadden ze tenminste iets van een portfolio om hun werk te kunnen laten zien bij sollicitaties of presentaties etc. Puur om tijd en om kosten te besparen.

Jimdo heb ik zelf getest en ik ben er niet over te spreken. Het is een zeer gebruiksonvriendelijk systeem en het duurde heel lang voor ik door had waar ik onderdelen kon aanpassen en vooral waar. Het is geen professioneel systeem en de templates waar je uit kunt kiezen zijn, naar mijn mening, veel te standaard. Je kunt niet alles veranderen wat betekent dat je de website niet geheel naar jouw persoonlijkheid kunt zetten.

Een gratis website is niet gratis

Ja, je kunt er inderdaad een gratis website maken maar…naast dat het een onprofessioneel systeem is, is de gratis domeinnaam ook zeer onprofessioneel. De gratis versies willen uiteraard reclame maken. Hierdoor staat er altijd .weebly.nl of …wix.nl etc. Als ik een website zou aanmaken zou het www.cherylporcelijn.wix.nl/cheryl zijn. Niet erg professioneel als je klanten wilt bereiken of je gaat solliciteren. Het geeft aan dat je niet wilt investeren in op zijn minst een persoonlijke domeinnaam. Wil je dat wel, dan betaal je dus alsnog kosten bij een wix, weebly of Jimdo. Daar gaat het gratis.

Daarnaast kun je ook nog uitgebreidere pakketten kiezen. Hoe duurder het pakket, hoe duurder uiteraard het domein. In de duurdere pakketten zitten meer opties, meer opslag ruimte en meer mogelijkheden om plugins te gebruiken. Uiteindelijk, om de meeste vrijheid te hebben, betaal je het duurste pakket. Helaas zit er in geen van de pakketten en persoonlijk e-mailadres. Je zou dus een Gmail of Outlook moeten aanmaken wat ook onprofessioneel kan staan bij klanten, maar dit is geheel aan jou.

Gratis website is slecht voor SEO

Om zichtbaar te zijn werk je met SEO; search engine optimalisation. Dit betekent dat Google je kunt vinden op bepaalde zoekwoorden. Hoe sterker je zoekwoorden, hoe hoger je te vinden bent in Google. Een gratis website bij Jimdo, Wix of Weebly ondersteunen dat niet omdat er veel reclame in zit van henzelf en omdat je geen persoonlijke domeinnaam hebt. Je bent dus niet te vinden in een zoekmachine.

geen wix weebly jimdo no Cprecision Designblog

Tijd is geld

Een andere reden waarom een gratis website niet gratis is, komt door het systeem wat er achter zit. Dat moet je eerst helemaal leren kennen. Je bent urenlang bezig om een mooi template uit te kiezen wat een beetje bij je past. En daarna ga je het template vullen. Je bent druk bezig met het kiezen van een goed lettertype en de juiste kleuren die bij je branding passen.

Je hebt ook nog ander werk te doen dus schuif je je eigen website steeds vooruit. Uiteindelijk ben je weken of misschien wel maanden verder en heb je nog steeds geen volledige website online staan. Het duurt dus ontzettend lang voor de website er staat. In die tussentijd had je je tijd veel beter kunnen besteden aan het werven van klanten of daadwerkelijk werken voor je klanten om geld binnen te krijgen. Verspilde tijd is dus eigenlijk verspild geld.

Zonde! Het is namelijk ontzettend belangrijk om als ondernemer online te zijn. Want wat je ook doet iedere ondernemer heeft een ding gemeen: jij en je werk mogen gezien worden.

Investeer in een goede website

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, je website is jouw online visitekaartje van je onderneming. Investeer daarom in een website die geheel bij jou en je bedrijf past. In de wereld van online geschreeuw steek je er alleen nog maar boven uit als jij je unieke zelf bent en dit ook online kunt laten zien. Investeren in je bedrijf betekent dat je die investering ook weer terugverdient. Jouw website moet voor jouw werken, jij niet voor je website. En met die website moet jij potentiële klanten overtuigen met jou in zee te gaan. Bedenk dus goed wat het doel is van je website.

Heb jij nog een Weebly, Wix of Jimdo website? Dan is het tijd voor een volgende stap, een professionaliseren. Jij mag de wereld in met een échte website, neem jezelf en je bedrijf serieus, dan zullen je klanten dat ook doen.

Wil jij een website die geheel bij je past?

Geen website, geen tijd/geen zin? Maar wel een website nodig. Neem dan contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden. Stuur een mailtje naar cheryl@cprecision.nl of stuur mij een bericht via Facebook

Ik neem alles uit jouw handen zodat jij onbezorgd kan ondernemen. Ik regel jouw website en/of huisstijl en zorg ervoor dat jouw persoonlijkheid en jouw “why” erin terugkomen


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288459_online_social_media_linked_in1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media1469288451_instagram_online_social_media 

Gratis website snelheidscheck

gratis website snelheidscheck snelheid

Je ontvangt een persoonlijke rapport over jouw website. In dit rapport vind je een overzicht van de snelheidspresetatie en ontvang je tips en quickwins om je website direct te versnellen.

.

Laat een comment achter

Heeft deze blogpost je misschien geïnspireerd of heb je vragen? Let me know!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.