De Blog

Wil je liever lezen in plaats van luisteren?
Check dan de blogs.
Je vindt hier allerlei artikelen over alles wat met websites te maken heeft. 

Waarom moét je website responsive zijn?

Responsive website Cprecision Designblog

Je kent het misschien wel, je zit op de bank of in de trein en je hebt even geen zin om je laptop te pakken. Tegenwoordig hebben we allemaal internet op onze smartphones dus gebruik je dat om een website te bekijken. Je komt op de gewenste website maar dan…De website functioneert niet, is veel te klein, reageert slecht en ga zo maar verder. Frustrerend niet? En dus, verlaat je de website…snel.

Daar gaat dus je potentiële klant. Een onderneming/ondernemer kan niet meer zonder website tegenwoordig. Of het nu een grote website is of niet, klanten willen bepaalde informatie lezen voor ze in zee gaan met jou. Je website moet daarom optimaal functioneren. Zowel op de desktop/laptop als op een smartphone.

Smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken

Het mobiele gebruik blijft stijgen dus laten we even wat cijfers op een rijtje zetten zodat je een idee krijgt hoe belangrijk een responsive website is.  [1] In 2013 had 67% van de Nederlandse bevolking een smartphone en 65% een desktop. Vorig jaar, had bijna 85% (!)van de Nederlandse bevolking een smartphone (dit is iedereen vanaf 12 jaar en ouder). Het desktop gebruik is zelfs gedaald naar 60%. Het laptop gebruik is na smartphone het meest gebruikt met bijna 80%. [1] bron: CBS

Dat zijn bijna schrikbarende cijfers zou je kunnen zeggen en het die innovatie gaat zo ontzettend snel. Als ondernemer is het dan ook heel belangrijk je website hier goed op in te laten spelen.

Responsive website Cprecision Designblog

Wat is respsonsive?

Responsive betekent, vrij vertaald, aanpasbaar. Ieder apparaat; mobiel, tablet, desktop, heeft een andere afmeting. Een desktop/laptop heeft tegenwoordig een standaard afmeting van 1920 x 1080 px. Een smartphone daarentegen heeft maar een afmeting van  640 x 960. Dat scheelt nogal in afmeting. Dat betekent ook dat er veel minder ruimte is op een smartphone dan op een laptop. Daar moet je dus ook rekening mee houden met je website. Je website moet zich dus aanpassen aan de breedte van het scherm. Blijft alles goed leesbaar, blijven de knoppen even groot en ook belangrijk, past alles binnen de kader van het apparaat?

Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden voor een responsive website: zo kun je een template kopen die speciaal responsive gemaakt zijn, je kunt ze zelf bouwen met een zogenoemde builder als Divi. Of als je echt een die-hard bent, kun je zelf je website coderen met Bootstrap en html en css.

Wat betekent dat met voor jou als ondernemer?

Het betekent dat je als ondernemer goed moet kijken naar je website. Test je website en laat je website testen door anderen op allerlei apparaten. Let er bij het testen op dat je tekst groot genoeg blijven, dat de afbeeldingen niet te groot, dat alles binnen het scherm past en dat het menu goed werkt. Uiteraard moet je nog veel meer in de gate houden, maar de genoemde punten zijn het meest belangrijk.

Als je dit op orde hebt, heb jij een goed werkende website. Dat betekent dat potentiële klanten minder snel je website verlaten, je bereik daardoor groter wordt en uiteindelijk ook je omzet. Geen frustraties meer! Want je website is tenslotte je digitale visitekaartje.

Je weet nu wat je te doen staat. Zorg voor er voor dat je website zich netjes aanpast aan de breedte van ieder scherm. Uiteindelijk levert je dat veel op. Heb je vragen? Laat het mij weten.

Wil jij een responsive website die geheel bij je past?

Heb je nog geen website, of wel een website maar is deze niet responsive? Neem dan contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden. Stuur een mailtje naar cheryl@cprecision.nl of stuur mij een bericht via Facebook

Ik neem alles uit jouw handen zodat jij onbezorgd kan ondernemen. Ik regel jouw website en/of huisstijl en zorg ervoor dat jouw persoonlijkheid en jouw “why” erin terugkomen.


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288459_online_social_media_linked_in1469288446_facebook_online_social_media1469288449_online_social_media_twitter1469288460_pinterest_online_social_media1469288451_instagram_online_social_media 

 

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *