A Piece of Website de Podcast

Aflevering 1:

Wat is dat nou? Branding?

 

Vandaag wil ik het met je hebben over wat branding nu precies is. Zolang je niet goed weet wat het is, weet je ook niet hoe je het kunt inzetten. Dus, let’s dive in. Branding van een bedrijf of merk bestaat uit ontzettend veel onderdelen. En het begint absoluut niet bij een logo. Sterker nog, branding is vooral strategisch. Alle ins en outs hoor je in deze podcast. 

Lees de samenvatting 

Host 

Cheryl Porcelijn

Beluister ook op:

Spotify | Apple Podcast | Google Podcast

Samenvatting

Welkom bij de allereerste aflevering van de Web & Branding Podcast. Ik ben Cheryl Porcelijn, web & branding designer en eigenaresse van Cprecision en de Web & Branding Academy.

Even een shoutout aan iedereen die mij heeft gesteund om deze podcast toch door te zetten. Het is nogal een dingetje om het op te zetten, maar ik heb er ontzettend veel zin in om op deze manier mijn kennis met jou te kunnen delen.

Ik ben fan van alles wat met websites, design en branding te maken heeft. Dat komt omdat deze onderdelen een bedrijf enorm kunnen laten opvallen, mits het goed ingezet wordt natuurlijk. De kracht van deze onderdelen kan je helpen om een sterk merk te bouwen en dat is mijn missie wanneer ik met ondernemers werk.

Branding van een bedrijf of merk bestaat uit ontzettend veel onderdelen. En het begint absoluut niet bij een logo. Sterker nog, branding is vooral strategisch.

Eigenlijk kun je het onderverdelen in drie lagen. Laag 1; de why. Laag 2; de hoe en laag 3 de wat.

In de eerste laag zitten de onderliggende gedachten van je bedrijf. Waarom bestaat je bedrijf? In welke markt beweeg jij je, waar wil jij jezelf positioneren..dus neerzetten. Wat is je missie, visie en wie is je ideale klant? Zonder dit fundament kun je niet beginnen.

Laag 2, de hoe; gaat er over dat je gaat kijk HOE je dan je ideale klant kunt neerzetten. Ga je daar funnels voor gebruiken, social media marketing of ga je persberichten schrijven, blogs, interviews. Noem het maar op. En hoe ga jij je missie en visie doorcommuniceren. Dat is wat je in de 2e laag gaan vastleggen.

Laag 3, de wat; hier gaan we pas kijken naar de brandin identity, dus de ontwerpen die je gaat inzetten om de hoe visueel te ondersteunen. Hier ga je pas kijken naar het logo, de visitekaartjes, de magazine ontwerpen, het uiterlijk van je e-mails. Hierbij is wel belangrijk dat je bedenkt wát je dat wilt uitstralen? Welke emotie wil je oproepen, hoe wil je gezien worden etc.

Dat allemaal maakt een brand volledig. Een logo is dus maar een zeer klein onderdeel van branding. 

GRATIS: Het succesrecept voor jouw eigen website – Geheime podcast

Heb jij mijn geheime podcast al beluisterd? Nog niet? Vraag hem dan hier aan. Geheel gratis!

In deze serie vind je het antwoord op de meest gestelde vraag: “wat heb ik nodig om een website te beginnen?”. Ook geef ik antwoord op de vragen: “Ik heb een website nodig, wat nu?” en “Waar moet ik beginnen?”.

Ik neem je mee in wereld van hostings, plugins en veel tips & tricks. Als je nu zoiets hebt van, wat zeg je nou? No worries, ik ga het je allemaal vertellen

Volg mij op: