Zo gebruik je “Living Coral” in je branding – kleur van het jaar

jan 6, 2019

Als ondernemer ga je, hoe dan ook, aan de slag met je branding; je identiteit. Je kiest daarbij ook een bepaalde kleur. Maar wist je dat een kleur gevoelens op roept of een bepaalde betekenis heeft?  Ze hebben een psychologie. Bedenk dus goed welke kleur je in je branding gaat gebruiken. In deze maandelijkse rubriek: Kleur van de maand, wordt er een kleur besproken en laat ik zien hoe je deze kunt toepassen bij jou als ondernemer. Deze maand bespreken we “Living Coral”.

Gelukkig nieuwjaar! Welkom het jaar 2019. Ik wens je al het goeds en heel veel succes uiteraard. We starten dit jaar met de kleur van de maand én de kleur van het jaar. Ieder jaar wordt er een kleur bepaald door Pantone. Vorig jaar (2018) was dit Ultra Violet.

Voor 2019 is dat “Living Coral”. Dit is een levendige en toch zachte kleur. In deze blog ga ik je laten zien hoe je dit kunt gebruiken en wat deze kleur betekent.

Wat zegt deze kleur?

“Levendig en toch zacht PANTONE’s Living Coral omarmt ons met warmte en voeding om comfort en opwaartse kracht te bieden in onze voortdurend veranderende omgeving.

Als reactie op de aanval van digitale technologie en sociale media die steeds meer een onderdeel worden van het dagelijks leven, zoeken we authentieke en meeslepende ervaringen die verbinding en intimiteit mogelijk maken. Gezellig en pittig, de aantrekkelijke aard van Living Coral verwelkomt en stimuleert luchtige activiteit. De kleur symboliseerd onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden. Living Coral omhelst ons verlangen naar speelse expressie.

Living Coral vertegenwoordigt de fusie van het moderne leven en is een verzorgende kleur die in onze natuurlijke omgeving verschijnt en tegelijkertijd een levendige aanwezigheid binnen sociale media vertoont.

Living Coral straalt de gewenste, vertrouwde en stimulerende aspecten uit van de kleur die in de natuur wordt aangetroffen. In zijn glorieuze, maar helaas meer ongrijpbare weergave onder de zee, betovert deze levendige en bruisende kleur het oog en de geest. Liggend in het centrum van ons natuurlijk levendige en chromatische ecosysteem, doet PANTONE Living Coral denken aan hoe koraalriffen onderdak bieden aan een diverse caleidoscoop van kleuren.”

Aldus Pantone over de kleur. Er zitten ontzettend veel interessante waarden aan de kleur vast en dat maakt hem veelzijdig in gebruik. Vooral de warmte, levendigheid maar toch zachte uitstraling, geeft deze keur een tal van mogelijkheden binnen een branding.

Voor wie of welke branche is deze kleur geschikt?

Zoals je hierboven kunt lezen is het een kleur die op meerdere vlakken gebruikt kan worden. Levendig en zacht, warm en comfortabel, optimistisch en luchtig en speelsheid. Zo veel mogelijkheden. Daarom is deze kleur eigenlijk voor alle branches wel geschikt.

Ik vind dit vooral een mooie kleur voor coaches, diëtisten, weddingplanners, fotografen en andere artistieke beroepen. Maar zelfs voor welness centra, beautyshops en luxeuze merken kunen deze kleur echt goed gebruiken. Je kunt je lol op dus!

Oh, vergeet vooral de fashion industrie en de interieur branches niet. Deze kleur is echt geweldig voor deze branches en kan je garderobe of huis lekker opfleuren.

Hoe gebruik je Living Coral in je branding?

Wat ik vooral veel terugzie bij deze kleur, is dat hij gecombineerd wordt met blauwtinten. De kleur komt hierdoor zeer krachtig uit. Maar ook met aardetinten (bruinen en plantgroen) is deze kleur geweldig. Zelfs met rood en roze tinten. Oh en vergeet vooral niet om deze kleur gewoon met wit te combineren. Hieronder laat ik je zien hoe je Living Coral kunt gebruiken in je branding.

Living coral kleur van de maand Cprecision Cheryl Porcelijn Designblog

Voor meer inspiratie, check even mijn Pinterest bord. Hier vind je nog meer ideeën om over hoe je Living Coral kunt gebruiken en met welke kleuren deze te combineren is.

Welke kleuren combinatie gebruik jij?

Het is dus belangrijk dat je een kleur kiest dat vertelt wie jij bent en waar je onderneming voor staat. Je wilt dat mensen je met bepaalde kernwoorden/kernkleuren gaan associëren. Volgende maand is er weer een nieuwe kleur. Welke kleur past er bij jou? Plaats in de comments jouw kleur en vertel waarom deze kleur bij jou past.

Gratis e-book “2018 in kleur”

Heb je de afgelopen jaar de kleuren van de maand gemist of wil je ze allemaal in een overzicht? Download dan mijn gratis e-book. Hier vind je alle kleuren van de maand van 2018. Veel inspiratie gewenst!

[mailerlite_form form_id=11]


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media1469288451_instagram_online_social_media1469288459_online_social_media_linked_in 

Gratis website snelheidscheck

gratis website snelheidscheck snelheid

Je ontvangt een persoonlijke rapport over jouw website. In dit rapport vind je een overzicht van de snelheidspresetatie en ontvang je tips en quickwins om je website direct te versnellen.

.

Laat een comment achter

Heeft deze blogpost je misschien geïnspireerd of heb je vragen? Let me know!

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *