De Blog

Wil je liever lezen in plaats van luisteren?
Check dan de blogs.
Je vindt hier allerlei artikelen over alles wat met websites te maken heeft. 

Zo gebruik je “Okergeel” in je branding

okergeel branding kleur van de maand cprecision designblog

Als ondernemer ga je, hoe dan ook, aan de slag met je branding; je identiteit. Je kiest daarbij ook een bepaalde kleur. Maar wist je dat een kleur gevoelens op roept of een bepaalde betekenis heeft?  Ze hebben een psychologie. Bedenk dus goed welke kleur je in je branding gaat gebruiken. In deze maandelijkse rubriek: Kleur van de maand, wordt er een kleur besproken en laat ik zien hoe je deze kunt toepassen bij jou als ondernemer. Deze maand bespreken we “‘okergeel”.

Vorige maand schreef ik over  de kleur “Rood”. Deze maand, oktober, ga ik het hebben over: okergeel.

Wat zegt deze kleur?

De herfst is nu echt begonnen, de temperaturen zakken en de groene bladeren kleuren langzaam rood en geel. Daarom is een zeer toepasselijke kleur voor de maand oktober.

Geel staat voor optimisme en energie, Je wordt actief van de kleur geel. Waarden als logica, leren, studie, intellect, wijsheid, groeien horen bij deze kleur. Geel stimuleert mentale activiteit. De warme kleur okergeel staat voor vrolijkheid, levenslust, vrijheid van handelen en zijn en reizen.

Voor wie of welke branche is deze kleur geschikt?

Deze kleur zie je vooral terug in interieur en niet zozeer in een branding. Maar deze kleur is geweldig om te combineren met een blauw, groen of pastelkleuren. Deze kleur is uitermate geschikt voor coaches, voor de biologische branche, verzorginsproducten of iets met luxe producten zoals parfums.

Eigenlijk kan nagenoeg elke branch deze kleur wel gebruiken, het hangt er natuurlijk vanaf hoe je hem gebruikt. Maar omdat het een zachte kleur is met heel veel kernwaarden die voor veel ondernemers toepasselijk kunnen zijn, is het een kleur die je makkelijk kunt verwerken in je branding. Ook als een detailkleur.

Hoe gebruik je Okergeel in je branding?

Laatst heb ik voor Life & Businesscoach Phil van Son een branding gemaakt met deze okergele kleur als basis. De kleur heb ik gecombineerd met een donkere blauw (bijna petrol) en een grijsgroen.

okergeel branding kleur van de maand cprecision designblog

Maar de okergeel is veelzijdig. Niet alleen is hij prachtig te combineren met blauw, maar ook met pastelkleuren, een donkergroen of als je het aandurft, een knalroze!

Hieronder vind je weer het moodboard van deze maand. Voor meer inspiratie kun je mijn Pinterestbord bekijken.

okergeel branding kleur van de maand cprecision designblog

Welke kleuren combinatie gebruik jij?

Het is dus belangrijk dat je een kleur kiest dat vertelt wie jij bent en waar je onderneming voor staat. Je wilt dat mensen je met bepaalde kernwoorden/kernkleuren gaan associëren. Volgende maand is er weer een nieuwe kleur. Welke kleur past er bij jou? Plaats in de comments jouw kleur en vertel waarom deze kleur bij jou past.

Wil jij ook een personal branding die geheel bij je past?

Heb je nog geen personal branding, of wel een branding maar deze past totaal niet (meer) bij je? Neem dan contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden. Ik vraag je alles over prachtige bedrijf en over jou en zorg dat dit samen komt in een prachtige personal branding.

Stuur een mailtje naar cheryl@cprecision.nl, bel 06 13 28 95 66 of stuur mij een bericht via Facebook.

[mailerlite_form form_id=8]


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media1469288451_instagram_online_social_media1469288459_online_social_media_linked_in 

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *