Home » Cases » Zo gebruik je “Rosé Goud” in je branding – Kleur van de maand

Zo gebruik je “Rosé Goud” in je branding – Kleur van de maand

Als ondernemer ga je, hoe dan ook, aan de slag met je branding; je identiteit. Je kiest daarbij ook een bepaalde kleur. Maar wist je dat een kleur gevoelens op roept of een bepaalde betekenis heeft?  Ze hebben een psychologie. Bedenk dus goed welke kleur je in je branding gaat gebruiken. In deze maandelijkse rubriek: Kleur van de maand, wordt er een kleur besproken en laten zien hoe deze kan passen bij jou als ondernemer. Deze maand bespreken we “Rosé Goud”.

Vorige maand schreef ik over de kleur Zilvergrijs. Deze maand wil ik een andere kleur bespreken die niet vaak wordt gebruikt, maar echt een fantastische branding kan opleveren wanneer deze op de juiste manier wordt gebruikt. De kleur van de maand maart is: Rosé Goud.

Wat zegt deze kleur?

Rosé goud is niet een kleur waarvan je denkt, ja! Die ga ik gebruiken in mijn branding. Maar, deze kleur is wel degelijk goed bruikbaar en kan prachtig zijn als je de juiste kernwaarden erbij hebt. Rosé goud is namelijk tijdloos, fris en modern. Het is overal mee te combineren. Het is chique, straalt luxe uit maar is ook trendy. Je kunt deze kleur in iedere branch gebruiken. Combineer het met andere kleuren die anderen kernwaarden van je bedrijf weergeven en je hebt een prachtige branding. En het allermooiste van deze kleur is, het is niet alleen voor de dames. Deze kleur kan ook door mannen gebruikt worden in de branding. Al zou je daar niet zo snel aan denken.

Pantone had deze kleur uitgeroepen tot kleur van 2016, Al noemen ze hem hier roze quartz. De kleur is inmens populair geworden door zijn zachte, luxueuse uitstraling.

Voor wie of welke branche is deze kleur geschikt?

Zoals hierboven al beschreven staat, kan deze kleur nagenoeg in elke branch gebruikt worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan juweliers, wellness centra, hotels, een kleding- of tassenmerk. Maar je kunt ook denken aan coaches, advocaten, interieurstylisten, grafisch designers, fotografen, weddingplanners. Je kunt het zo gek niet bedenken. Al denk ik dat je met een sportmerk of iets dergelijks, beter een andere kleur kunt kiezen. Tenzij je natuurlijk een heel luxe merk hebt/bent ;).

De Rosé goud is vooral populair geworden door Apple. Voorheen was zilvergrijs en wit in trek. Hoewel Apple niet de eerste was die deze kleur gebruikte in hun producten, dat was Samsung, heeft Apple de kleur enorm populair gemaakt.  Rosé goud is gewoon heel stijlvol.

Hoe gebruik je Rosé Goud in je branding?

Ik word ontzettend blij van deze kleur. Omdat het zo goed te combineren is, is er voor ieder wat wils. Daarom heb ik een zeer uitgebreid moodboard op Pinterest gemaakt zodat je kunt zien hoe je Rosé Goud kunt combineren en vooral waarmee. Denk hierbij aan patronen, andere kleuren/kleurpalletten, bepaalde texturen etc.

Kijk ook even goed naar de gebruikte lettertypes in het moodboard. Je kunt met lettertypes ook al een hele andere uitstraling creëren met dezelfde kleur.

https://nl.pinterest.com/cherylporcelijn/colour-of-the-month/

En ook hier geld, net als bij Zilvergrijs, wil je echt indruk maken, gebruik dan de Rosé Goud als folie op bijvoorbeeld visitekaartjes. Make it shine!

Welke kleur past er bij jou?

Het is dus belangrijk dat je een kleur kiest dat vertelt wie jij bent en waar je onderneming voor staat. Je wilt dat mensen je met bepaalde kernwoorden/kernkleuren gaan associëren. Volgende maand is er weer een nieuwe kleur, dan laat ik zien hoe je de kleur groen kunt gebruiken. Welke kleur past er bij jou? Ik zou het leuk vinden als je in de comments jouw kleur laat weten.

Wil jij ook een personal branding die geheel bij je past?

Heb je nog geen personal branding, of wel een branding maar deze past totaal niet (meer) bij je? Neem dan contact met mij op en we bespreken samen de mogelijkheden. Ik vraag je alles over prachtige bedrijf en over jou en zorg dat dit samen komt in een prachtige personal branding.

Stuur een mailtje naar cheryl@cprecision.nl, bel 06 13 28 95 66 of stuur mij een bericht via Facebook.


Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Cprecision? Vind mij hier:
1469288458_www_logo_social_media1469288455_email_mail_envelope_send_message1469288446_facebook_online_social_media1469288460_pinterest_online_social_media1469288451_instagram_online_social_media1469288459_online_social_media_linked_in 

A piece of Website de Podcast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *